here you go!



och titta, mina kläder är i färg!

Ser du vad det här är?

Ända sen den dära mörka vinterkvällen i Josefines fåtöljer ute i Bensbyn där hon visade mig den där dvdn då vi höll på att dö av skratt. Samma film som jag sen visade för Camilla och Signe och dom skrattade minst lika mycket. Samma film som jag sen visade för min mamma. Shan "The Man" Atci.
Denna fantastiskt roliga människa ska ikväll uppträda i Luleå. Och där ska jag och min kära mamma sitta och skratta så att det krampar i magen! Och det ska bli så roligt!

Sen mina kära vänner så ska jag och Sandra fira kära Anna Berlin och Lina Ström som fyllt arton denna vecka. Och det ska bli hur kul som helst! Och jag vet att dom håller med mig.

Ha en härlig lördags kväll och tänk på mig som ska upp 10 imorgon!


-


ingen här har nåt att säga dig, så du kan gå nu.

ska jag behöva säga en gång till, du måste gå nu
nu blir det otrevligt, nåt annat var dumt att tro

Tragedies

Nu är det en sak jag funderat på ett tag.
- Tuggummin.
Ja, det där man vanligtvis brukar gå och tugga på. Men sen finns det ju vissa människor som inte vet vad man ska göra av detta. Som jag till exempel som absolut inte kan svälja dom. Men sen finns det ju andra som kommer på att dom här kan man kleta överallt. Och ett av dom sämsta ställena, måste ju vara buss säten? Om  man nu sitter på bussen och åker hur kommer man då på att kleta ett gummi på sätet bredvid?
Finns det inte nog få ställen att sitta på? För när man kliver in i bussen och ska sätta sig så vill man ju inte direkt slå sig ner på någon annans tuggade tuggummi och få det på hela jackan eller byxorna och sen gå omkring och vara kletig hela dagen. Kan man bara inte tugga på det tills man kliver av bussen eller kanske slänga det någon annanstans? Nä, det där förstår jag verkligen inte. Eller till exempel under borden på skolan? Damerna i min klass har så mycket problem med att köra dit fingrarna minst 1 gång om dagen och sen skrika. Och jag har själv gjort det någon gång och känt hur det klibbat. Kanske en meningslös tanke, men ändå ganska äckligt om jag får säga det själv.

Förövrig har vi idag varit och spelat in vårat tv program på teknikens hus. Signe bangade och jag fick spela in själv. Har väl aldrig stammat så mycket i mitt liv, men det blev väl okej. Men det var ändå ganska skönt att slippa teori lektion med Jan - Ivar. Och göra nått praktiskt på annat ställe. Och sen var det gott med korv och det var trevligt!
Sen for jag på NSD och skulle möta mamma och Lennart Håkansson frågade mig vad det var vi spelat in och jag svarade "ett tv program om yttrandefrihetsgrundlagen och dom etiska reglerna i media". Och han svarar, "jaha, det lät ganska ordentligt tråkigt". Ja, det är väl sant. Ingen tv program jag egentligen skulle vilja titta på..

Men annars så sitter jag här med träningsvärken som kom som en raket klockan 8? Har inte känt av den innan, men nu bara poff! Efter bodypump och en halv aerobic lektion så vart musklerna ganska färdiga. Och nu ska jag ta och natta, mystiskt att sova ensam i min egen säng, nu när jag sovit så mycket med Camilla. Men nu är ju thai hemma och mina övernattningar slut! Så dubbelsängen, nu kommer jag!



PLUS!
Att jag måste säga grattis till Anna som fyllde 18 i måndags och Rebecca Rash som fyller 18 idag!!

Just look here

Nu ska jag ge er en härlig mix av bilder från i veckan!



Camilla jobbar flitigt med Anna!


Medans jag och Signe tog oss en sovstund.


En dag testade jag glasögon, men kom på att det inte passade.


En dag kände jag mig som en död säl. Och det syntes.


Maja hälsade på under en MUM lektion och gjorde fina blommor!


Medans Camilla dregglade..


Sen har jag gjort mina naglar igen! Skitsnygga som förr.


Och igår spenderade jag lite quality time med Sabina!



Och nu var det slut på bilder!
Och idag har jag dammtorkat ca. 200 nagelacksflaskor i olika färger och former.
Nu ska jag sova, sen ser vi vad som händer!

The road

Myssjuk. Och pigg.

someone like me

och allting snurrar runt och runt
ingenting får en början
allting annat bara tar slut

vars ska vi springa
när vägarna bara korsas
och allting borde försvinna

men nu sitter vi här
med kedjor runt fot lederna
utan förklaringar

hur in i helvete kunde allt gå så fel?

There is no time

Där när jag köpte mitt gymkort så hade jag ju fantastiska planer på att köra hundra! träna träna träna. Men blev sjuk på direkten. Och sen efter det har jag bara tränat några få gånger.
och det går inte att förklara hur mycket ångest det här jävla träningskortet ger mig. Jag har slösat förbannat mycket pengar på ingenting och gjort min mor upprörd. Jag har inte fått bättre kondis och det ser inte heller bättre ut.
Men samtidigt kan jag ju inte rå för att jag vart sjuk.. Fast immunsystemet ska ju bli bättre av att man tränar, så allt blir bara en ond cirkel. Men mitt kort går ut i slutet av mars. så jag får väl försöka ge hundra tills dess iallafall. Och försöka läka mitt samvete.

Men nu ska jag och Signe iväg till Börjes och fixa lite med teorin och hämta teoriböcker så nu börjar körkortet! Länge kvar, men dax att börja! Sen ska jag faktiskt träna! Psi, som vanligt dock. Men det är ju så underbart. Nu kör vi.

Day old



dagens motto, eller ja dagens vill ha..

10 år

Nu ska jag berätta en sak. Igår var det den 16 Januari 2009 och jag var med i tidningen tillsammans med min mamma, för den 16 Januari 1999 så hände det något speciellt.
Jo, nu ska ni få höra. Det var den dagen jag och min mor tog och packade en massa väskor och flyttade oss ner till Koh Samui i Thailand. Där min mamma hade köpt en restaurang, som hette Cafe del mar, Eller något liknande, jag kommer inte ihåg. Men då var jag iallafall 7 år gammal.
Och det var då en av dom största upplevelserna i mitt liv. Att få bo utomlands och lära sig ett nytt språk, ja det är sant. Eftersom när man är sådär liten så har man så fantastiskt lätt att lära sig språk. Och när vi for hem därifrån 6 månader senare så kunde jag prata flytande Thai. Men det är synd att åren har utplånat sådana saker. För nu kan jag på sin höjd säga hej och tack. Men man lärde sig så mycket mer. Om hur andra kulturer och liv fungerar. Hur dom gjorde och hur stor skillnade det är jämfört med hur vi gör.

Men det är därför det ska bli så kul att åka ner i sommar. Att packa väskorna och saker och flytta utomlands. Även fast detta nu bara blir 2-3 månader. Men ändå 2-3 månader borta från Sverige är inte helt fel. Jag kan bara tänka mig sista veckorna innan skolan slutar när vi i panik försöker få plats med alla tusen saker vi måste ha oss med ner. Eller några dagar efter avslutet när vi sitter på planet ner till Turkiet och Alanya. Och när vi väl kommer fram och kliver in i lägenheten. Vad man kommer växa som person under den tiden. Fantastiskt. Och nu kan jag snart inte vänta längre.

Men jag låg och tänkte på det inatt när jag skulle sova. Om hur mycket fantastiska saker jag vart med om i mitt liv. Och allt detta tack vare att min mamma alltid tagit mig med ut på olika resor överallt. Jag tror vi fick det till att jag vart utomlands nästan 15-16 gånger i ungefär 12 länder. Och så underbart mycket saker jag har sett och upplevt på den tiden. Ändå fast jag har vart ganska liten när vi åkt omkring. Men det finns ju så mycket saker som gräver sig fast i minnet ändå. Några saker jag vart med om är till exempel;
  • Jag har sovit på en kartong på golvet på Moskvas flygplats.
  • Jag har fått ett gevär upptryckt mellan ögonen på en buss i Mexico.
  • Jag har hållit i en levande bäckfisk och haft giftormar runt halsen.
  • Jag har ätit allt från sniglar till myror. Ändå fast jag inte kommer ihåg hur myrorna smakade.
Plus tusen andra saker som bara minnets bilder kan förklara. och jag skattar mig som otroligt lycklig för att få sett och uppleva alla dessa saker. Och jag tror inte jag hade varit samma människa idag om jag inte hade gjort det. Och en vacker dag ska jag försöka scanna in alla bilder vi har. Så man kan titta och njuta.

Och här är jag och min mor, dagarna innan vi flyttade till Thailand. För 10 år sedan. Nog var jag ganska liten ändå..


Det måste bli bra.

För jag hör bara massa suck pust och stön igen
Välkommen till Sverige; Suckpustostönien
förlusten springer runt vid mina anklar
men jag vägrar plocka upp han, jag vägrar låtsas om honom.

One last sunset

Jag fasar verkligen för våren, har ångest för hur allt detta ska gå. Det ska klaras en massa i skolan, med tusen olika arbeten och sju hundra olika tidsperioder! Men allting får tas med tre djupa andetag och sjuhudra suckar. Försöka planera och prioritera. Men det ska nog lösa sig. Måste bara lära mig att sova, för just nu sover jag ingenting. Vaknar 100 gånger på en natt och kan inte somna på kvällarna. Men vad man nu ska göra åt det är väl att sluta stressa, men då måste jag ju sluta leva också!

Förövrigt så hade vi boxning idag på idrotten och det var sjukt kul! Jag älskar det, alltså blir det psi på söndag och träningen ska nu tas igen riktigt ordentligt. Beach -09 here i come. Men några gånger i veckan måste jag iaf ta mig iväg och träna. Pass är ju roligare men styrke behövs ju också! Så man får mixa och matcha. Ska försöka smyga mig in på ett av Verans pass också, se om hon är lika skön på inpuls som på skolan. Men det tror jag! Så det ska man också ta och hinna. Heja.

Nu ska jag lägga mig och sen en kass film och iaf försöka sova och fundera över livet döden och kärleken!

so now you know




Grattist till världens bästa mamma :) puss på dig!

som alla andra

Idag var en vanlig måndag, en underbart vanlig tråkig måndag med hål och tråkigt väder. Mdkn går som det går med vårat tvprogram som verkar bli helt fantastiskt när vi nu väl fått någonting gjort! Great.
Förövrigt så fick vi glosor i engelska efter vi lyssnat på den 72 sidor långa texten och tjorvat oss igenom lyssningsövningar vilket jag hatar eftersom det går så sakta! Men iallafall sen gjorde jag klart mitt huvud i mum. Twilight huvud, svin snyggt.. Sen gjorde vi en massa ingenting i livskunskapen och bestämde ett litet arbete som ska vara klart om 100år!

Och nu ska jag övernatta hos familjen Lundstig på grund av resa till Thailand. Alltså jag är inte i Thai utan den större generationen av Lundstig Engman. Och nu är det bara Camilla, Nirv och en sovande Linus, han har man inte hört mycket av iaf. Men jag är bara här och lättar upp stämningen. Eller något. Nu ska vi fortsätta göra inget, som vi gjorde tidigare.

Juste, jag älskar om vi får lägenheten jag mejlat om. Bara så ni vet. Så Signe och Sabina, ni vet det nu! ;)

when the sun comes down

Jag hade lust att ladda upp en massa bilder, men sen kom jag på att jag inte har speciellt mycket nya bilder! Måste ut och ta kort på mina vänner med min nya kamera. Och hitta på tokiga saker. Så tiden går fortare.  Men jag kan ladda upp en bild, på en människa som har otroligt stor plats i mitt hjärta. Och kommer alltid ha det. En av mina bästa och närmsta vänner, Kim Ekblom. Och du vet att jag alltid står vid din sida.


Dagens nyhet

 

Sprit gör män snyggare.
klicka på länken.


get away

Jag är så grymt less på att vara sjuk. Jag är så trött på att alltid vara hemma för att jag mår dåligt. Nu vill jag bli helt frisk så jag kan göra klart skolan ordentligt. Så jag kan närvara fullt ut och hänga med och aldrig bli efter.
Inte för att jag kanske är speciellt efter i något ämne nu, förutom matten men det har ju som inte med sjukdom att göra utan lite andra saker. Och sen har det iofs vart lov också. Men iallafall, idag ska jag vara hemma (igen). För nu ska jag verkligen satsa på att verkligen bli frisk och orka med allt utan att hela tiden gå omkring och känna mig super hängig. 
Så nu blir det dåliga filmer och sova dåligt. Krya på mig.

snart


-

Tack för stödet kära vänner, det värmer i hjärtat!
verkligen..

Rise & shine

Ja, idag börjar då den efterlängtade skolan igen och vi börjar på en torsdag alltså en heldag med ljud. Och sovmorgon till 10. Och eftersom jag tror att det tar så länge för mig att göra mig iordning så klev jag upp kl8. Men var färdig redan kvart över. Så nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 10 över 9 så jag får gå till bussen. Hoppas Anna är där.

Jag förstår inte varför jag är så jäkla trött helatiden. Och sjuk är jag också, huvudet bara spränger och halsen spricker och så låter jag som en kille i målbrottet. Men jag måste gå idag. Så får jag väl sova efter skola, för det är ju bara så underbart skönt!

Nu är det iaf bara 20 min kvar.

You need this!

Jag har inte riktigt fattat meningen med dom här programmen som alla kanaler nu ska börja sända. Dom här "charter semester" och vad nu alla heter. Varför ska man vilja sitta hemma i kalla Sverige och titta på när ett gäng människor som spenderar för många tusen på sådana här för dyra lyxhotell med all inclusive och 17 pooler som ligger 7 mil utanför själva staden man säger åt sina nära och kära att man besökt. Nej jag tycker det är fånigt.
Jag vill inte sitta hemma i minus 20 och titta på Agda och Bruno som tog med sig guldfisken och åkte till Thailand och betalade 14000 per person för en vecka för att kunna äta på samma ställe som dom sover.

Nej, jag gillade vårat två stjärniga hotell i Alanya, det dög fina fisken för mig! Där var det minsann ingen frukost och 17 pooler utan 1 och en fjutt. Och det dög. Vi och norskarna trivdes som fiskar i vattnet. Och dessutom betalade vi sjukt mycket mindre, sov i sköna sängar och slapp betala flera tusen i taxi pengar för att vi bodde 10 mil bort. Då var jag nöjd.

På tal om dyra hotell så hittade jag och Camilla det ultimata! Det ligger i Turkiet, utanför Side. Ganska långt utanför. Och det heter Royal Dragon. Det är ett 5 stjärnigt all inclusive hotell med Asien tema. Alltså ungefär som man kan tänka sig ett lyxhotell i Thailand. Heja, det kostade kanske 10000 för en vecka och man kunde äta i sovrummet.

Jag har fortfarande inte förstått charmen med all inclusive överhuvudtaget. Man är på exakt samma ställe helatiden och får varken se andra människor eller andra hus. Man äter samma mat och går på samma toaletter.
Man förstör det lokala livet genom att många lokala restauranger måste stänga igen pågrund av att det inte går runt.
Nej, jag vet inte varför man bor där. Ska bli skönt att slippa hotell överhuvudtaget i sommar. Jag längtar!

Last long enough.

Jag har inte sådär värst mycket att skriva nu när det är lov. Jag gör inte speciellt mycket och det är inte heller så speciellt mycket som händer runt omkring. Men idag har jag en sådandära hjälpa till och göra lite allt möjligt dag. Senare hade jag planer på att göra en ny header och kanske ändra lite färg på bloggen. Göra den lite sommrigare än bara helsvart.
Men dagens första var att ändra från dagens bra att veta till visste du att. Så kolla nu under bilden så ser ni nu varje dag någonting nytt. Inte för att det fanns så himla roliga saker att skriva dit. Men iallafall något. Har även planer på några fler saker jag ska lägga in! Nu ska jag vila. Hej :)

mysis




ikväll ska vi mysa i rosvik.
mumms! som vanligt!

en lista över 2008.

-gjorde du något i år som du aldrig gjort för?
ja, massor.

- höll du några av dina nyårslöften?
ja, båda två! jag levde MITT eget liv och såg inte lik sliten ut.

- dog någon som stod dig nära?
inte stod mig nära, men som jag kännt. ni förstår.

- vilka länder besökte du?
turkiet, spanien, finland..

- är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
lite mer roliga saker. längre resor ;)

- vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
9-22/8 och 23 februari. osv osv.

- vad var din största framgång 2008?
att jag lärde känna så pass mycket nytt folk.

- största misstaget?
min ensak

- har du varit sjuk eller skadat dig?
jag har haft halsfluss på halsfluss och massa annat

- bästa köpet?
turkietresan och en massa småsaker.

- vad spenderade du mest pengar på?
godis, mat, dricka och nöjen!

- gjorde någonting dig riktigt glad?
massor.

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
just dance, do you like a truck och resten av turkietlåtarna!

- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare till en början. men sen har det vart rätt lika.

- vad önskar du att du gjort mer?
uppskattat

- vad önskar du att du gjort mindre?
tjorvat och brytt mig i vad andra sagt.

- hur tillbringade du julen?
i spanien.

- blev du kär i år?
inte kär, nej.

- hur många förhållanden?
inget direkt. små saker.

- favoritprogram på tv?
jag har ingen aning

- bästa boken du läste i år?
egogirl och om jag kunde drömma.

- största musikaliska upptäckten?
oj, dom är många. men det finns en speciell.

- något du önskade dig och fick?
ja, mer vänner!

- något du önskade dig men inte fick?
ja, mindre bråk! haha

- vad gjorde du på din födelsedag 2008?
jag solade och drack drinkar i turkiet!

- finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
ja, men det finns det väl alltid.

- hur skulle du beskriva din stil år 2008?
lite snyggare än innan!

- vad fick dig att må bra?
mina närmsta.

- vem saknade du?
rebecca och fanny. och en massa andra jag tappat på vägen.

- de bästa nya människorna du träffade?
brändöpojkarna, mer med maja och jonna. osvosv. det är så många!

- årets sötaste?
mina tjejor!

- årets hetaste?
pöhö, jag vet inte

- årets största kärlek?
jag vet inte, vänner.

- årets besvikelse?
min ensak det med.

- årets bästa?
sommaren och allt som den innebar!

- årets snällaste?
min mamma, min klippa!

Årsresumé.

2008!

Januari.
Började på det sämsta sättet ett år kan börja. Jag gjorde slut med min pojkvän och vart självklart super ledsen.
Min mamma fyllde 50 år och vi hade storkalas. Jag lärde känna Johan Nordström och resten av brändöpojkarna! Jag och Camilla tog några dagars semester i Stockholm och fet shoppade! Vi hade torsdagskalas med tjejorna i klassen.

Februari.
Umgicks i stora drag mest med Sabina och brändöpojkarna. Tog svängar till ripan och åkte mycket passat. Spenderade mycket tid i Brändön och allt däromkring. Jag och Sabina var på super hjälte party iklädda men in black outfits. Sundom (inblandade förstår). Vi hade hela skoterdagar där vi lärde oss burka och hoppa och skrika det högsta vi kunde när allt gick för fort. Maja och Jonna.

Mars.
Skoterutflykt och mys i stugan i brändön. Signe fyllde hela 17år. Jag och Maja gjorde kulturens hus. Det var hemskt mycket åka runt i delar av staden jag aldrig vart förut. En sak jag trodde skulle bli bra, vände och blev dåligt. Började spendera mer tid med Simon. Jag, Maja och Jonna umgicks som aldrig förr. Varje dag.

April.
Spenderades ännu mer tid med Maja och Jonna. Och nu även med Robin, Dara och Simon. Partyt hos David. Vi bokade biljetterna till Turkiet, för tidigt om jag får säga det själv! Och vi började redan då längta som små tok. Lilljosse fyllde hela 18 år!

Maj.
Månaden nästan bara flög förbi, Spenderade mycket tid i Rosvik med Camilla och Signe. Och mindre och mindre tid med Maja och Jonna. Och lika mycket tid som vanligt med Sabina, hon som alltid finns där! Jag och Camilla var iallafall i Haparanda tingsrätt över dagen. Men det var inte lika illa som det låter. Vi var statister i Höök. Vi hade grillmys hos Elin i Boden. Och var på 18årskalas! Jag köpte min nya telefon då också. Ormbergsmilen - suck.

Juni.
Skolavslutning. Mys på udden med hela klassen med en massa kubbspel och så vidare. Och själva skolavslutningskvällen blev fantastisk rolig ändå fast den inte borde blivit det eftersom vi egentligen inte hade nått att göra. Sabina fyllde 17 år! Jag tog med Maja på cirkus och vi var som två små barn. Det börjades skrapa färg och vi jobbade på med det. Och försökte sola. Jag sov mig igenom störe delen av månaden.  Jag gjorde min halv dygning med Kim. Jag for också på husbilssemester!

Juli.
Jag kom hem från lillsemestern och åkte för första gången i mitt liv båt och var på klubbviken. Vi grundmålade friggen och skrapade färg. Hade chokladfondu på lulsundet. Jonna fyllde år och jag och Maja lurade iväg henne på bio med byxor på huvudet. Hade myskvällen i Bensbyn med en massa söta tjejor. Jag jobbade med Johannes, Sofia och Mathias och vi hade verkligen skitkul. Umgicks ganska mycket med Kristoffer. Sabina var i Spanien. Det var pdol och det var skit kul. Och Kimpan fyllde 18.

Augusti.
Luleåkalas, och det var ju som alltid svinroligt! Vi vaccinerade oss. Och sedan bar det av på den roligaste resan jag vart på i mitt liv Turkiet, Alanya 8/8 - 22/8! Mer än så behöver jag inte berätta. Min födelsedag och både och mamma vart dö sjuka.

September.
Skolan började igen. Adam fyllde 1år. Oscar fyllde 18. Jag köpte gymkort. Och det var i stora drag mest bara skola skola skola och skola! Jag bytte dock från foto till ljud. Jag bröt min tå i boden.

Oktober.
Jag gjorde mitt första reportage som innehöll att jag och Sanna var tvungna att hoppa i bollhavet på Suderby sjukhus. Anette fyllde 40 och det firades med kalas. Jag och Maja ägde ut jj, David och Adam i kladdkakebakning och gh. Vi hade det dära hemska nk provet, och tjejkväll hemma hos Camilla. Jag åkte till Niklas. Halloween hemma hos Samir.

November.
Det var mest bara skola och skola som gällde. Stora arbeten. Jag, Signe och Camilla var i happis. Jag läste massa Turkiska med min moder och en skojig grupp. Det var Mr-dagarna och en massa bus med min ljudgrupp. Vi hade spelkväll både i Boden hos Ida och i Rosvik. Jag spelade hemskt mycket tv och dataspel. Jag spg Twilight 2 gånger och jobbade på Anatolia.

December.
Lika mycket skola som alla andra månader och allt var bara jobbigt med den. Spenderade lika mycket tid i Rosvik. Jag gjorde våran sommar möjlig och fixade nått bra. Åkte till Spanien och firade jul med mamma, mormor och Kalle. Och på decembers sista dagar har jag hunnit träffa en hel drös med nya människor. Och Camilla fyllde 17.




Och som slutsats så är jag nöjd med 2008. Mycket kunde vart bättre och jag kunde varit en gladare människa. Det finns mycket som har blivit fel men också mycket som blivit väldigt bra.
2009 ska iallafall bli det bästa året på länge, speciellt sommaren. Och allting ska rulla på.
I won't let anything stop me.

RSS 2.0